KAATSHEUVEL - De economische recessie heeft nog geen vat gekregen op attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar passeerden al een kwart meer bezoekers de kassa. Daarnaast investeert de Efteling het komend jaar in totaal 50 miljoen euro in het park. Dat zei Efteling-directeur Bart de Boer zaterdag.

De 50 miljoen euro worden geïnvesteerd in het Raveleijn, een nieuwe attractie 'Joris en de Draak' en het sprookje de Sprookjesboom dat een plaats krijgt in het Sprookjesbos. De attractie 'Joris en de Draak' wordt een dubbele racer-achtbaan die de opvolger wordt van de huidige houten achtbaan Pegasus. Net als de Sprookjesboom, waar kinderen een praatje met de boom kunnen maken, is de attractie vanaf 2010 in gebruik.

Het Raveleijn wordt een middeleeuws stadsaanzicht waar een openluchttheater tegenaan is gevestigd. Het is de bedoeling dat vanaf 2011 vijf keer per dag een spectaculaire show wordt opgevoerd. Aan de achterzijde komt het nieuwe kantoor van de Efteling dat al dit najaar in gebruik wordt genomen.