AMSTERDAM - Vrouwen die op de werkvloer een 'mannelijke aanpak' hanteren, verdienen gemiddeld vier procent meer dan hun 'passievere' collega's. Dat blijkt uit onderzoek van het Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung, waarover Het Nieuwsblad bericht.

Zogenoemde 'alfavrouwen', die zich dominanter opstellen, vormen in het onderzoek het tegenovergestelde van de 'neurotische' vrouwen, die vaak twijfelen en lusteloos of zenuwachtig zijn. Zij verdienen weer drie procent minder dan hun 'gemiddelde' collega's.

In het onderzoek werden ongeveer zesduizend mannen en vrouwen tussen de 20 en 60 jaar aan de tand gevoeld over de vijf belangrijkste persoonlijkheidskenmerken, namelijk ervaringsgerichtheid, nauwgezetheid, extraversie, prettigheid in de omgang en neurotische eigenschappen.

Intelligentie
Bij de vaststelling van het salaris van een vrouw blijken de persoonlijkheidskenmerken even veel gewicht in de schaal te leggen als haar vakbekwaamheid en intelligentie. Voor mannen geldt dat niet.

De onderzoekers vermoeden dat het verschil voortkomt uit het feit dat vrouwen die prettig in de omgang zijn, zich minder vaak laten gelden. Ze zullen zich dan ook minder hard opstellen in de loononderhandelingen.