BMW heeft de naam Countryman vastgelegd. Die wordt waarschijnlijk geplakt op de nieuwe SUV-achtige van Mini die we voor het eerst zien op de IAA in Frankfurt.

Mini toonde vorig jaar op de Autosalon van Parijs de Crossover Concept. Toen werd daar al meteen bijgezegd dat de productieversie niet lang meer op zich zou laten wachten. Dat klopt want komende september, tijdens de autobeurs in Frankfurt maken we kennis met de productieversie.

Tot nu toe zong als naam voor de Mini SUV de naam Crossman rond. Nu blijkt dat BMW de naam Countryman heeft laten vastleggen en dat dit de aanduiding wordt voor de grootste Mini ooit. Na de komst van de Countryman lijkt het Mini-programma met de hatchback, cabrio en Clubman compleet. Toch zijn er nog plannen met de kleine BMW: er zou nog een roadsterversie op de tekentafel liggen.

Bedrijfsgeheim
Mini rijdt al enige tijd rond met dit prototype van de Countryman. Afgelopen week hadden de testrijders niet zo’n slimme plek uitgezocht om het bedrijfsgeheim te parkeren. Ze zette hem neer voor de lens van AutoWeek-fotograaf Luc Verbeke die tijdens zijn vakantie de Timmelsjoch op de grens van Oostenrijk en Italië bezocht. Helemaal vrij ben je als fotograaf natuurlijk nooit: de camera blijft altijd binnen handbereik.