ZEIST - Pensioenfonds PGGM investeert 43 miljoen euro in microfinanciering in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Dat maakte PGGM vrijdag bekend.

PGGM, dat vorig jaar 200 miljoen euro reserveerde voor investeringen in microfinanciering, investeert het geld in een fonds van Grassroots Capital.

Die in microfinanciering gespecialiseerde investeringsmaatschappij investeert het geld in instellingen die kredieten verstrekken aan families en kleine bedrijven die geen toegang hebben tot reguliere kredietverstrekkers.

Rendement
''Wij zijn ervan overtuigd dat private microfinanciering een marktconform rendement biedt en de beschikbaarheid van krediet voor mensen met lage inkomens in opkomende markten vergroot'', stelde het het hoofd van de afdeling verantwoorde beleggingsstrategieën, Alex van der Velden, in een verklaring.

PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn en voor het Beroepspensioenfonds voor Zelfstandige Kunstenaars AENA de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft in totaal ruim EUR 68 miljard euro pensioenvermogen belegd, van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.