AMSTERDAM - Het is onduidelijk of de door het Openbaar Ministerie (OM) gewenste inhoudelijke behandeling van de fraudezaak rond wijnbeleggingsfonds Bordeaux Advisory vrijdag daadwerkelijk van start gaat.

De advocaat van verdachte John T. vroeg de Amsterdamse rechter vrijdagochtend de zaak aan te houden, de advocaat van verdachte Richard W. vroeg de rechter de zaak te behandelen en desnoods uit elkaar te trekken.

De verdachten hebben volgens het OM nietsvermoedende beleggers miljoenen euro's afgetroggeld en hen wijsgemaakt het geld te investeren in wijn. Het OM verdenkt hen van oplichting en witwassen.

Pijnen
T. lijdt volgens zijn advocaat echter aan ''hevige pijnen'' en manische depressie, waardoor hij pas na de opheffing van zijn voorarrest op 24 juni kon beginnen met de voorbereiding van zijn zaak. Daarnaast verzocht de advocaat de rechtbank een reeks getuigen te kunnen horen.

W., die al sinds zijn aanhouding in Monaco in januari in voorarrest zit, verzet zich tegen verder uitstel van de zaak. Al het wachten is voor hem volgens zijn advocaat ''dramatisch''.

De driekoppige rechtbank buigt zich over de verzoeken.