AMSTERDAM - Grote Nederlandse banken treffen geen bijzondere maatregelen wegens de Mexicaanse griep. Wel wordt personeel goed geïnformeerd over manieren waarop verspreiding kan worden voorkomen.

Dat hebben woordvoerders van ING, Rabobank en ABN Amro vrijdag gezegd. De banken laten weten aanbevelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken te volgen. Zo moeten werknemers met symptomen van de griep naar huis.

Bij Rabobank is twee weken geleden een geval van Mexicaanse griep geweest, zei een woordvoerder vrijdag. De persoon is enkele dagen thuis geweest, behandeld en inmiddels weer aan het werk, aldus de zegsman. De werknemer liep de griep op tijdens zijn vakantie.

Handen schudden
In België nemen sommige bedrijven verregaande maatregelen om verspreiding te voorkomen. Zo raadt Dexia zijn medewerkers aan geen handen meer te schudden en deuren te openen met de ellebogen.

De ministers van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken hebben woensdag een brief met maatregelen opgesteld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Omdat de grieppandemie doorzet, zal dit in het najaar naar verwachting leiden tot beduidend meer infecties.