AMSTERDAM - Bijna zeventig procent van de Amerikanen gebruikt het internet om met de recessie om te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse non-profit organisatie Pew Internet, dat het internetgebruik van Amerikanen onderzoekt.

Het internet wordt onder meer gebruikt om koopjes of banen te zoeken en om informatie over investeringsstrategieën, woonruimte en overheidstoelagen te vinden. Drie procent gebruikt het web om informatie te vinden over het aanvragen van een faillissement.

Voor nieuws over de economische crisis maken de Amerikanen echter meer gebruik van radio en televisie dan van het internet.

Waarde
Volgens het onderzoek, uitgevoerd onder 2.253 Amerikanen, ondervindt meer dan de helft van de Amerikanen gevolgen van de recessie. Ze zijn hun huis of baan kwijtgeraakt, hebben de waarde van hun vastgoed zien dalen of salarisverlaging gekregen.

De recessie inspireert ook, zo blijkt uit de studie. Een derde van de 'economische internetgebruikers' creëert ook zelf content en geeft commentaren in blogs, netwerksites of op Twitter.