AMSTERDAM - De circa dertig beleggers in Investment 4U krijgen sinds kort geen rente meer uitbetaald. Dat heeft het advocatenkantoor van fraudejager Dion Bartels woensdag gezegd.

Door Belegger.nl

De beleggers hebben in totaal 2,5 miljoen euro geïnvesteerd. De advocaten zoeken uit waarom de rentebetalingen zijn stopgezet. Investment 4U is niet bereikbaar voor commentaar. Het telefoonnummer op de website is niet actief.

Investment 4U, waarvan het moederbedrijf is gevestigd in Wassenaar, biedt naar eigen zeggen beleggers de kans om te investeren in "potentieel succesvolle" bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Ook stelt Investment 4U geld te stoppen in vastgoed en "andere beleggingen".

Geen toezicht
Daartoe heeft het bedrijf obligaties uitgegeven met een jaarrente van 15 procent. De minimale inleg bedraagt 50.000 euro, waardoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geen toezicht houdt op Investment 4U. Ook hoeft deze onderneming daardoor geen prospectus te publiceren.

Investment 4U heeft het al eerder aan de stok gehad met Dion Bartels. De rechter in Utrecht besloot vorig jaar dat de advocaat het bedrijf van zijn zwarte lijst van vastgoedfondsen moest halen.

Golden Sun Resort II?
Financieel planner Kapé Breukelaar, die geregeld financiële producten beoordeelt, waarschuwde in 2007 tegen Investment 4U. Hij schreef destijds dat de alarmbellen gingen rinkelen toen hij las dat beleggers ook een lening konden verstrekken aan Investment 4U tegen een hoge rente.

"Hebben we hier dan toch te maken met een nieuw Royal Dubai of Golden Sun Resort?" Dat waren twee fondsen waar beleggers miljoenen mee hebben verloren.

TRE
De AFM deed eerder deze week aangifte tegen een ander vastgoedfonds, TRE. Daar zouden miljoenen zijn verdwenen. TRE ontkent dit. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd. De Vereniging Vastgoed Fondsen heeft het lidmaatschap van TRE inmiddels geschorst.