AMSTERDAM - De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM is nog steeds geinteresseerd in het kopen van de geplaagde Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines AG, mocht de geplande verkoop aan het Deutsche Lufthansa AG op het laatste moment niet doorgaan. Dat schrijft de Oostenrijkse krant Kurier woensdag.

Air France-KLM was een van de twee partijen die een bod hebben uitgebracht op de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij nadat de Oostenrijkse overheid besloot haar belang te verkopen en de maatschappij te privatiseren. Lufthansa won deze strijd.

Voorwaarden
Het is nog onzeker of de voorwaarden die aan het bod zitten en die door de Europese Commissie zijn opgelegd worden gehaald door Lufthansa.

De Europese Commissie heeft Lufthansa gevraagd een nieuw bod neer te leggen, dat de zorgen over mededinging en/of kartelvorming wegneemt. Maar tot nu toe blijft Lufthansa bij zijn eerste bod.

EC
Volgens de Kurier heeft de Europese Commissie aan Air France-KLM gevraagd of het nog steeds interesse heeft, mocht er opnieuw op de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij kunnen worden geboden. Air France-KLM heeft hier positief op gereageerd en is geinteresseerd als de nieuwe bieding "transparant en eerlijk" is, aldus de krant.