Het Amerikaanse Global Green Cars is van plan twee elektrische en een plug-in hybride auto op de markt te brengen. Voor de bouw van deze elektro-auto’s krijgt de onderneming 15 miljoen dollar van de staat Kentucky en er ligt een aanvraag voor 24 miljoen dollar bij de Amerikaanse overheid.

Aan originaliteit qua modelnamen ontbreekt het de ondernemers in elk geval niet. Het eerste model is de futuristisch vormgegeven G1 haalt een topsnelheid van 160 km/uur en de koper heeft keus uit drie verschillende accu’s.

De combinatie met het lichtste accupakket maakt een bereik mogelijk van 160 kilometer en kost 18.000 dollar. Het tweede accupakket schroeft het bereik van de auto op naar 250 kilometer waarvoor een bedrag van 25.000 dollar wordt neergelegd. Het sterkste accupakket belooft een actieradius van 400 kilometer en kost 30.000 dollar.

G2
Het tweede model is de G2 en ziet er meer uit als een conventionele auto. Deze auto haalt 140 km/uur maar wordt in tegenstelling tot de G1 met slechts 1 accupakket geleverd. Die accu maakt een bereik van 160 kilometer mogelijk. Het prijskaartje van de G2 bedraagt 26.950 dollar.

Het laatste model is de G3 en is een kleine bedrijfswagen met laadbakopbouw. De auto krijgt een plug-in hybride aandrijflijn die een topsnelheid van 130 km/uur realiseert. Het opgeven brandstofverbruik bedraagt 2,4 l/100 km. Specificaties op de website gaan niet in op de gebruikte accutypes of motoren.

(bron www.zerauto.nl)