DEN HAAG - Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft zijn financiële positie in het tweede kwartaal versterkt. Dankzij forse stijgingen op de aandelenmarkten behaalde het fonds een rendement van 7,4 procent op zijn belegde vermogen. Dat meldde PMT woensdag.

Het vermogen van het pensioenfonds is nog wel onvoldoende om aan alle toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen. De dekkingsgraad van PMT bedroeg in het afgelopen kwartaal 92 procent, terwijl De Nederlandsche Bank (DNB) 105 procent eist.

In het eerste kwartaal bedroeg de dekkingsgraad 83 procent. PMT heeft bij DNB een herstelplan ingediend, dat inmiddels is goedgekeurd.


PME
Ook het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) doet het weer wat beter. De dekkingsgraad steeg in het tweede kwartaal van 87 procent naar 95 procent. Het rendement van de beleggingen bedroeg in het tweede kwartaal 3,8 procent.

Ook PME heeft bij DNB een herstelplan ingediend om binnen vijf jaar de dekkingsgraad weer op de vereiste 105 procent te krijgen. De beoordeling daarvan loopt nog.