AMSTERDAM - De internationale bezorgsite Just-Eat heeft een investering van 10,6 miljoen pond, ruim 12 miljoen euro, in de wacht gesleept. Durfkapitalist Index Ventures neemt het leeuwendeel van de kapitaalinjectie voor zijn rekening.

Naast Index Ventures, dat eerder investeerde in onder meer Skype, Last.fm en MySQL, trekken ook de bestaande aandeelhouders waaronder King Street Ventures hun portemonnee.

Het geld zal worden gebruikt om de positie van Just-Eat in Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden, Ierland en België te versterken en om uit te breiden naar nieuwe markten zowel binnen als buiten Europa.

Groei
"De markt voor het bezorgen van maaltijden groeit zo'n negen procent per jaar", stelt Ben Holmes, partner bij Index Ventures. In Nederland groeit Just-Eat.nl nog harder, namelijk met ongeveer 15 procent per maand. Volgens Laurens Groenendijk, Managing Director van de Beneluxtak van de site, heeft dit onder meer te maken met het gemak waarmee maaltijden online besteld kunnen worden.

De site is naar eigen zeggen het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa en telt 6000 aangesloten restaurants. In Nederland zijn 1300 bezorgrestaurants van onder meer ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza aangesloten.

De wortels van Just-Eat liggen in Denemarken. Het concern verwerkt meer dan een miljoen bestellingen per maand, die klanten contant of online kunnen betalen via iDeal of creditcard.