SINGAPORE - De economie van Singapore is in het tweede kwartaal voor het eerst in ruim een jaar weer gegroeid. Dat maakte het ministerie van Handel en Industrie van de Aziatische stadsstaat dinsdag bekend.

Volgens het ministerie groeide de economie in de periode van april tot en met juni met 20,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Daarmee was het bruto binnenlands product (bbp) van Singapore voor het eerst in vijf kwartalen hoger dan in het voorgaande kwartaal.

Ten opzichte van een jaar eerder kromp de economie van Singapore, dat vorig jaar als eerste Aziatische land in een recessie terechtkwam, echter nog altijd met 3,7 procent. Het ministerie voorspelt nu voor het hele jaar een economische krimp van 4 tot 6 procent. In april werd nog een achteruitgang met 6 tot 9 procent voorspeld.

Zwak
Het ministerie waarschuwde dat een eventueel economisch herstel zwak zal zijn vanwege de slechte staat van de internationale economie. ''Er is op dit moment nog geen enkel bewijs van een doorslaggevende verbetering in de vraag'', stelde het ministerie in een verklaring. De opleving in het tweede kwartaal zou dan ook van korte duur kunnen zijn.

Een analist van het Amerikaanse bureau Action Economics toonde zich echter verheugd over de cijfers. ''Ik denk dat dit de eerste in een rij van positieve berichten uit Aziatische economieën is. Het laat zien dat Azië een ommekeer heeft doorgemaakt in het tweede kwartaal.''

De cijfers over het tweede kwartaal zijn vooral gebaseerd op informatie over de maanden april en mei. Over enkele weken komt het Singaporese ministerie met een nieuwe raming die is gebaseerd op meer informatie.