LONDEN - Investeringsmaatschappij RHJ International gaat een nieuwe poging doen om de Duitse autofabrikant Opel over te nemen. Dat meldde de Britse krant Financial Times maandag op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van de investeerder.

De Canadese producent van auto-onderdelen Magna leek de strijd om Opel in mei te hebben gewonnen, nadat het een voorlopig akkoord had bereikt met de huidige eigenaar van Opel, General Motors (GM), en de Duitse overheid.

Concessies
De overeenkomst is echter nog altijd niet definitief afgerond, mede omdat GM het gevoel zou hebben dat Magna de steun van de Duitse regering gebruikt om ongewenste concessies af te dwingen.

Volgens de Financial Times heeft GM de andere kandidaten die Opel nog steeds willen overnemen, naast RHJ zijn dat Fiat en de Chinese autoproducent BAIC, dan ook aangemoedigd opnieuw een bod te doen.

Aandelen
RHJ International zou nu 51 tot 55 procent van de aandelen Opel van GM willen overnemen. Daarbij zou het 3,8 miljard euro steun van de Duitse overheid nodig hebben. Dat is 700 miljoen euro minder dan Magna nodig denkt te hebben.