DEN HAAG - Mensen die vanwege de recessie in de deeltijd-WW raken, kunnen tijdelijk als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een sportclub of zorginstelling aan de slag.

Dat stelt PvdA-Tweede Kamerlid Anja Timmer maandag. Op die manier kan volgens haar het tekort aan vrijwilligers teruggebracht worden en daarnaast doen werknemers in de deeltijd-WW verder ervaring op.

Regeling
Met de regeling voor deeltijd-WW schoot het kabinet bedrijven te hulp die in de problemen waren gekomen. Zij kunnen met overheidssteun tijdelijk hun personeel minder laten werken. Gedurende die periode kan de werknemer zich verder scholen.

Juist die scholing is voor het CDA van groot belang. De partij ziet dan ook niets in het PvdA-voorstel voor vrijwilligerswerk. "We hebben laatst nog met de PvdA samen erop ingezet om die scholing in de deeltijd-WW steviger neer te zetten", aldus CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Scholing in de tijdelijke deeltijd-WW moet volgens hem het bedrijf vooruit helpen en ook de positie van de werknemer op de arbeidsmarkt verbeteren. "Ik vind dit geen goed voorstel van de PvdA."