AMSTERDAM - De CIA maakt goed gebruik van de financiële crisis. Zij proberen nieuw personeel te werven op Wall Street. Dat meldt de The Sunday Times zondag.

De inlichtingendienst toont al langer interesse in economische zaken. Deze interesse is sterk toegenomen tijdens de economische crisis. Zo geeft de dienst president Barack Obama nu dagelijks ook een economisch verslag, naast het verslag over veiligheidszaken.

Analisten
De CIA zoekt financieel en economisch analisten. "De crisis zorgt voor veel problemen met veiligheid", aldus de CIA. De analisten begrijpen de oorzaken en gevolgen van de crisis en de impact ervan op de Verenigde Staten.

De CIA is vooral geïnteresseerd in twee dingen: hoe landen reageren op de financiële druk ten gevolge van de crisis en de financiële status van criminele bendes of vijandige landen zoals Noord-Korea en Iran.

Werkloosheid
De inlichtingendienst verwacht, gezien de stijging van het aantal werklozen in de VS, een recordaantal sollicitanten. Zij moeten wel door de leugendetectortest komen.