AMSTERDAM - Groot-Brittannië is de enige economie die geen geld heeft voor stimuleringsmaatregelen om de economie op gang te helpen. Dat waarschuwt het IMF, aldus de Telegraph zaterdag.

Het Verenigd Koninkrijk heeft zoveel schulden opgebouwd dat er geen reserves over zijn om de economie te stimuleren in de komende anderhalf jaar. Het IMF komt met deze waarschuwing in een rapport dat gepresenteerd is aan alle wereldleiders.

Stimuleringsplannen
Alle andere G20 landen, op Groot-Brittannië en Argentinië na, hebben een bedrag apart gezet om stimuleringsplannen op te zetten komend jaar. Deze plannen, die onder andere belastingverlaging en het verhogen van consumentenuitgaven inhouden zijn nodig om de economie uit het slop te trekken.

Het Verenigd Koninkrijk is de economische crisis ingegaan met een van de grootste structurele tekorten in de financiën. Hoewel verwacht wordt dat de economie in het land dit jaar weer aantrekt, zal herstel nog even op zich laten wachten, aldus de krant.

Waarschuwing
Het IMF heeft een waarschuwing uit laten gaan dat Groot-Brittannië in actie moet komen om schulden af te lossen en de begroting in balans te brengen.