AMSTERDAM - Ron Icke, topman bij USG People, vertrekt bij het uitzendconcern wegens 'een verschil van inzicht in het te voeren beleid'. Dat heeft USG vrijdag bekendgemaakt.

Icke legt zijn functie per direct neer, maar blijft ter beschikking van het bedrijf tot eind september om lopende projecten en andere taken over te dragen. Financieel directeur Rob Zandbergen neemt de funcie van Icke op interimbasis over.

Resultaten
Zandbergen wilde geen inhoudelijk commentaar geven, maar zei wel dat het vertrek van Icke niets te maken heeft met de resultaten van de onderneming. "Ik mag geen commentaar geven. We hebben een juridische overeenkomst", aldus Zandbergen. Icke stond sinds oktober 2005 aan het roer van het uitzendconcern.

USG, in Nederland bekend van merken als Start People en Unique, heeft al tijden last van de economische neergang. Afgelopen april liet de onderneming weten in totaal achthonderd banen te zullen schrappen. Ook zouden 85 vestigingen gesloten worden. Er werken ongeveer negenduizend mensen bij USG People, waarvan ruim vierduizend in Nederland.

Omzet
Het concern zag de omzet over het eerste kwartaal met ruim een vijfde teruglopen. Onder de streep prijkte een verlies van 17,9 miljoen euro. USG maakt op 24 juli zijn resultaten bekend over het tweede kwartaal.