AMSTERDAM - TomTom gaat digitale kaarten verkopen van het Amsterdamse gps-bedrijf CosmicNavigation. Het bedrijf levert fiets-, vaarkaarten aan de navigatieproducent.

De producten worden via TomTom verkocht. Naar eigen zeggen is het de eerste keer dat het bedrijf in zee gaat met een 'third party content partner'. CosmicNavigation ontwikkelt al jaren gps-kaarten. Via TomTom worden nu de FietsAtlas en de VaarAtlas van het in Amsterdam gevestigde bedrijf verkocht. In de toekomst moet daar een ToerAtlas aan toegevoegd worden.

Laag
De atlassen kunnen als een laag over de kaarten van TeleAtlas gelegd worden, bericht TomTom. De FietsAtlas bevat 200 Nederlandse fietsroutes en in de VaarAtlas zijn alle Nederlandse VaarKaarten opgenomen. De deal is in eerste instantie gericht op Nederlandse gebruikers. In de toekomst moeten er ook internationale versies beschikbaar komen. De atlassen zijn gekoppeld aan een website waar gebruikers informatie uit kunnen wisselen

TomTom heeft het moeilijk tijdens de economische malaise. Het bedrijf heeft een plan opgesteld om 430 miljoen euro aan kapitaal binnen te halen. Daarmee moet de schuldenlast worden verlaagd. Om dit te bereiken gaf TomTom onlangs 85 miljoen nieuwe aandelen uit.