ROTTERDAM - Cruisemaatschappij Holland America Line (HAL) gaat het aantal cruises vanuit Nederland volgend jaar opvoeren. Dat maakte HAL donderdag bekend.

Het aantal cruises dat begint en eindigt in Rotterdam, gaat komend jaar omhoog van twee naar vier. Ook zijn de schepen die vanuit Rotterdam gaan varen, groter.

Per schip kunnen er vijfhonderd passagiers meer mee. "Hierbij bieden we de mogelijkheid om de vakantie zonder vliegkosten te beginnen in Nederland waardoor het maken van een cruise voordeliger wordt'', zei Nico Bleichrodt van HAL Nederland. Volgens Bleichrodt komt HAL met de extra afvaarten tegemoet aan de stijgende vraag naar cruises vanuit Nederland.

Nieuw Amsterdam
Bovendien biedt HAL in 2010 een cruise aan van Amsterdam naar New York. Volgend jaar komt er een schip in de vaart met de naam 'Nieuw Amsterdam'. Dit schip zal de hoofdstad overigens niet aandoen.

Ook de haven van Vlissingen kan volgend jaar voor het eerst een schip van HAL begroeten. In totaal doen de varende hotels van HAL Nederland komend jaar twaalf keer aan.