AMSTERDAM - Verschillende Nederlandse startups staan op de shortlist van The Europas, een prijs voor de beste innovaties in de Europese technologiesector.

De Nederlandse startups Nimbuzz, My name is E, eBuddy, Mobypicture en IRL Connect wisten een plek te veroveren op de lijst en zijn nog in de race voor een prijs. De startups zijn bijna allemaal genomineerd in een andere categorie. Alleen chatter eBuddy en fotodienst Mobypicture moeten met elkaar de strijd aanbinden voor de award Beste Mobiele Applicatie.

Verder is visueel sociaal netwerk IRL Connect genomineerd in de categorie Beste Design, dingt My name is E mee naar de prijs voor beste Europese gadget en staat chatter Nimbuzz op de lijst voor Beste Mobiele Startup.

Tweetdeck
Geen enkele van de Nederlandse startups heeft de shortlist gehaald voor 'Beste Nieuwe Startup van de zomer 2008/2009'. Daar strijden nu Tweetdeck, Tweetmeme, Soundcloud, Spotify en Superflix om de eerste plaats.

The Europas is door techblog TechCrunch in het leven geroepen om de 'Europese techscene te vieren'. Het is voor het eerst dat deze competitie wordt georganiseerd. Op negen juli worden de prijzen uitgereikt in Londen. De winnaars worden gekozen via een online stemsysteem en door de Europas Advisory Board, een commissie van 19 experts uit het werkveld.