HAARLEM - De Nederlandse vakantieganger heeft vorige maand een inhaalslag gemaakt met het boeken van vliegtickets, meldt webwinkel Vliegtickets.nl. In juni lag het aantal boekingen op deze site 60 procent hoger dan in diezelfde maand van 2008.

"De Nederlander heeft dit jaar opvallend langer gewacht dan voorgaande jaren met het boeken, maar heeft uiteindelijk toch een besluit genomen'', aldus directeur Bob Rus van de vliegticketsite.

De 'historisch lage' prijzen, het binnenkomen van het vakantiegeld en het wisselvallige weer zorgden volgens hem tot grote drukte. Ook de afschaffing van de vliegtaks per 1 juli heeft volgens Rus een positieve invloed gehad op de boekingen. Dat scheelt een passagier 11,25 euro voor bestemmingen binnen Europa en 45 euro voor bestemmingen buiten Europa.

Bangkok
De eerste drie maanden van dit jaar werden fors minder tickets verkocht dan een jaar geleden, aldus een woordvoerder van de site. Maar nu zijn er in totaal meer tickets verkocht dan een jaar geleden. Wel ligt de omzet lager, omdat de prijzen enorm zijn gedaald.

De populairste bestemming die in juni via Vliegtickets.nl is geboekt, is Bangkok. Barcelona en Lissabon maken de top-drie vol.