AMSTERDAM - Oracle is volgens een Franse vakbond van plan om tot wel 1000 banen in Europa te schrappen. Het softwarebedrijf geeft geen commentaar.

In een bericht van de Franse vakbond CFDT staat dat Oracle plannen smeedt om in Europa afscheid te nemen van 850 tot 1000 man personeel. In Frankrijk zou het gaan om 250 man, 15 procent van het totale personeel.

Oracle heeft wereldwijd ongeveer 86.000 man personeel, waarvan er 17.000 in Europa werken. Volgens de vakbond vallen Oracle's financiële resultaten in Europa tegen. De bezuinigingen zouden dus nodig zijn om het bedrijf winstgevend te houden.

Nieuwe klanten
Een woordvoerder van Oracle Nederland wil niet ingaan op dit bericht over aankomende ontslagen. In Nederland werken circa 950 mensen bij Oracle.

Vrijdag jongstleden meldde de Amerikaanse softwareleverancier dat het in het boekjaar 2009 (eindigend op 31 mei 2009) nieuwe klanten verwelkomde in Europa, het Midden Oosten en Afrika, waaronder KPN.

Loïc le Guisquet, senior vice-president van Oracle EMEA: "In het afgelopen fiscale jaar is het aantal klanten gegroeid en hebben we onze dienstverlening aan bestaande klanten uitgebreid."