VENLO - Printerfabrikant Océ gaat deeltijd-WW aanvragen voor 2400 personeelsleden van de vestiging in Venlo. Dat meldden de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond woensdag. Onderhandelingen over een nieuwe cao zijn opgeschort, aldus de bonden.

De bonden stellen dat er met de directie "op hoofdlijnen" een akkoord is bereikt over de aanvraag van deeltijd-WW. Wanneer de aanvraag precies wordt gedaan, is niet bekend. Afgesproken is dat het bedrijf de uitkering zal aanvullen tot 100 procent.


Onderhandelingen
Cao-onderhandelingen met Océ zijn woensdag op niets uitgelopen. Océ, dat op donderdag naar buiten komt met de resultaten over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, wil volgens de bonden geen loonsverhoging geven. De bonden eisen koopkrachtcompensatie, wat neerkomt op een salarisstijging van ongeveer 2 procent.

"De nullijn van Océ is voor ons niet acceptabel. Mogelijk gaat het niet zo goed met het bedrijf. Wij vinden dat actie voeren nu weinig zin heeft, dus hebben we de cao-onderhandelingen opgeschort tot over drie maanden. Océ kon zich daar wel in vinden. We hebben dan ook een beter beeld van hoe het bedrijf er voor staat", zei Ron Baden van FNV Bondgenoten.