RIJSWIJK - Voor ondernemers is het een stuk aantrekkelijker geworden om te investeren in milieuvriendelijke technieken.

In veel gevallen is de belastingaftrek verhoogd of zijn maximale bedragen per aanvraag vervallen. Bovendien komen meer investeringen in aanmerking voor subsidie, meldt SenterNovem, een organisatie die voor de overheid subsidieregelingen uitvoert.

Besluit
De tussentijdse veranderingen, die nu zijn ingegaan, zijn een gevolg van een besluit van het kabinet om de gevolgen van de kredietcrisis te bestrijden. Zowel dit jaar als volgend jaar is er 30 miljoen euro extra beschikbaar voor twee regelingen.

Op grond van de Milieu Investeringsaftrek mogen bedrijven tot 40 procent van investeringskosten aftrekken, op grond van een andere regeling (Vamil) mogen ze vervroegd afschrijven. Bedrijven houden door het vervroegde afschrijven meer geld in kas en zijn dus minder geld kwijt aan rente.

Investeringen
De investeringen moeten dan wel genoemd zijn op de Milieulijst. Aan die lijst met 430 investeringen zijn toegevoegd een acculaadstation en een mestverwerkingsinstallatie.

De omschrijvingen van andere investeringen, zoals een oplaadpunt voor elektrische voertuigen en het duurzaam maken van bepaalde gebouwen, zijn verruimd.