AMSTERDAM - Steve Jobs is na langdurige ziekte weer aan het werk. De Apple-topman bleef als gevolg van leverkanker een half jaar thuis, maar is nu weer enkele dagen per week op kantoor te vinden. Dat meldt een woordvoerder van het technologiebedrijf.

Na maanden van speculaties over zijn gezondheid, ging Jobs in januari met verlof. Twee maanden geleden onderging hij een levertranplanstatie.

Wat de rentree van Jobs betekent voor de positie van zijn vervanger Tim Cook is nog niet helemaal duidelijk, zo schrijft the Wall Street Journal.

De koers van het aandeel Apple werd nauwelijks beinvloed door het nieuws. Dat is een teken dat beleggers de waarde van Apple niet beoordelen op het al dan niet aanwezig zijn van Jobs.

"Ik denk dat de pers meer met de gezondheid van Steve Jobs bezig is dan investeerders dat zijn", aldus een analist in de krant.

De 54-jarige Jobs was in 1976 een van de oprichters van Apple Computers. Na een afwezigheid van twaalf jaar werd hij in 1997 CEO van Apple met een symbolisch salaris van 1 dollar per jaar. Ook in 2004 werd hij al behandeld tegen kanker.