Microsofts mobiele softwarewinkel Windows Mobile Marketplace gaat binnenkort van start met 600 verschillende applicaties.

Dat zegt de Franse productmanager voor Windows Mobile, Audrey Zolghadr, in een interview met de site Mobifrance.com. Volgens haar zijn er in totaal zo'n twintigduizend apps voor Windows Mobile, maar 600 daarvan zijn door Microsoft gecertificeerd en beschikbaar in de Windows Mobile Marketplace, als deze binnenkort van start gaat.

Alleen de programma's die compatibel zijn met de schermresolutie en gebruikte schermtechniek (wel of geen touch) zijn voor de gebruiker zichtbaar in de Marketplace. Binnen 24 uur kunnen klanten hun geld terug krijgen als ze niet tevreden zijn over een gekocht programma.
Mager aanbod

Spelletjes
Betalen voor apps gaat via creditcard of de rekening van een telecomaanbieder. Windows Marketplace krijgt volgens Zolghadr ook spelletjes van onder meer Electronic Arts, dat een Windows Mobile-versie van Sim City zal uitbrengen.

Vergeleken met de App Store van Apple is het aantal van zeshonderd apps behoorlijk mager. De App Store telt inmiddels, na meer dan een jaar, meer dan vijftigduizend applicaties. Recent openden ook Nokia en Palm eigen mobiele softwarewinkels, de Ovi Store en de App Catalog. Die tellen ook nog niet meer dan een paar honderd apps.