AMSTERDAM - De prestatieafhankelijke beloning kan de deur uit. Personeel blijkt er namelijk helemaal niet door gestimuleerd te worden harder te werken, integendeel, een dergelijke beloning heeft regelmatig het tegenovergestelde effect.

Dit blijkt uit onderzoek van de London School of Economics and Political Science. De op prestatie gebaseerde beloning ondergraaft de natuurlijke neiging die een werknemer heeft om een taak goed af te ronden en daar ook plezier aan te beleven.

"We zijn tot de ontdekking gekomen dat financiële drijfveren de intrinsieke motivatie kunnen doen afnemen. Dit kan een negatief effect hebben op de algehele prestatie", stelt doctor Bernd Irlenbusch van de Londense universiteit.

Ondermijnen
Het onderzoek concludeert dat bedrijven zich er bewust van moeten worden dat de prestatieafhankelijke beloning de motivatie binnen een team of in de organisatie als geheel kan ondermijnen.

De resultaten zijn opvallend in het licht van de verwoede discussie die momenteel gevoerd wordt over de vermeende bijdrage die de bonuscultuur heeft geleverd aan de economische crisis. Het volledige onderzoek wordt overigens volgende week pas naar buiten gebracht.