AMSTERDAM - Op de werkvloer zijn vijf typen medewerkers te onderscheiden: geldwolven, klimmers, broodwinners, levensgenieters en flexwerkers. Dat blijkt uit onderzoek van online recruiter Stepstone onder vijfduizend werkzoekenden.

"Begrip voor de drijfveren van medewerkers in verschillende fases van hun loopbaan is een cruciaal aspect van het HR-beleid", aldus Colin Tenwick, CEO van Stepstone.

Voor elke fase bedacht de recruiter een naam en omschrijving. De geldwolf bijvoorbeeld, is een jonge medewerker met een sterke focus op geld. Meer dan de helft van de wolven is bereid langere dagen te maken om meer te verdienen. Bijna een kwart denkt binnen drie jaar iets anders te doen.

Broodwinners
Van de klimmers doet 65 procent onbetaald overwerk. Deze groep heeft hogere verwachtingen van promotie dan de andere typen medewerkers. Bijna zestig procent heeft het afgelopen jaar actief rondgekeken naar iets anders.

Broodwinners zijn het meest geinteresseerd in flexibel werken. Bijna driekwart werkt onbetaald meer dan hun contracturen. Dat is meer dan in iedere andere groep.

Flexibiliteit
Voor levensgenieters is flexibiliteit bijna net zo belangrijk als geld. Slechts 21 procent verwacht binnen 3 tot 5 jaar een hogere positie te hebben. De flexwerkers ten slotte zijn bijna aan het einde van hun loopbaan en hebben het minste interesse in geld. Ruim eenderde verricht het meeste werk buiten kantoor, thuis of onderweg.

"Werken in het buitenland is wellicht precies wat de geldwolf zoekt, terwijl flexibel werken hem niets zegt. Voor een broodwinner geldt het tegenovergestelde. One-size-fits-all gaat echt niet meer op", zegt Tenwick. Inspelen op de verschillen tussen werknemers is volgens hem cruciaal in de strijd om talent.