AMSTERDAM - Lolplaying, de maker van het populaire Twitterspel '140 Mafia', gaat een poging ondernemen om hier geld mee te verdienen. Hiervoor slaat het bedrijf de handen ineen met Super Rewards, dat ook omzet weet te boeken via Facebook, MySpace en de iPhone.

Twitter zelf heeft nog steeds geen idee hoe het zijn enorme bereik om moet zetten in klinkende munt. De oprichters van het bedrijf stellen dan ook dat Twitter nu nog geen omzet hoeft te draaien, omdat het het grootste gedeelte van de investeringen van durfkapitalisten nog in zijn zak heeft.

In het op tekst gebaseerde spel '140 Mafia' selecteren spelers een gangster die zij willen zijn en klimmen op via de ervaring die zij opdoen met criminele klussen en door andere twitteraars te recruteren.

Virtuele dollars
Super Rewards helpt spelers van online games een handje om hun tegenstanders te kunnen verslaan door ze te voorzien van virtuele goederen of dollars. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel betalen, gewoon in geld of door aanbiedingen van adverteerders te accepteren.

Het model blijkt te werken op Facebook, MySpace en de iPhone. Naar eigen zeggen heeft het in San Francisco gevestigde bedrijf de samenwerking met ontwikkelaars van games opgezocht, om "Twitter te helpen evolueren van zijn huidige toestand als microblog naar een winstgevend kanaal".