AMSTERDAM - MySpace is van plan twee derde van zijn internationale personeelsbestand de deur te wijzen. De sociale netwerksite wil volgens Reuters bovendien minstens vier van zijn vestigingen buiten de Verenigde Staten sluiten.

MySpace, onderdeel van het concern News Corporation van mediatycoon Rupert Murdoch, kondigde vorige week al aan 30 procent van zijn medewerkers in de Verenigde Staten de laan uit te sturen, om het bedrijf 'efficiënter' te maken. Het aantal personeelsleden binnen de VS loopt terug van ongeveer 1500 naar 1000.

Tijdens de nieuwe ontslagronde zou het internationale personeelsbestand van het bedrijf worden teruggebracht van 450 naar 150.

Facebook 
Ongeveer de helft van de gebruikers van MySpace bevindt zich buiten de VS. Concurrent Facebook heeft volgens gegevens van marktonderzoeker comScore een meer dan dubbele hoeveelheid aanhangers. 

De kantoren in Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, India, Italië, Mexico, Rusland, Zweden en Spanje komen in aanmerking voor een mogelijke herstructurering. Na de afronding van de plannen, worden de vestigingen in Londen, Berlijn en Sydney de belangrijkste regionale hubs voor de internationale activiteiten van MySpace.

MySpace China en Japan blijven gespaard, omdat het hier om respectievelijk een onafhankelijke onderneming en een joint venture gaat.