AMSTERDAM - Supermarktconcern Super de Boer heeft in het tweede kwartaal met minder vestigingen een iets hogere omzet weten te behalen dan een jaar eerder. In totaal rekenden consumenten voor 488 miljoen euro aan boodschappen af, zo bleek dinsdag uit de omzetcijfers over het tweede kwartaal.

Analisten waren uitgegaan van 492 miljoen euro. De omzet is iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, toen die uitkwam op 480 miljoen euro.
 
De omzet exclusief de inkomsten van vestigingen die door zelfstandige ondernemers worden gerund, de zogeheten netto-omzet, bedroeg 391 miljoen euro. Deze was gelijk aan de verwachting van analisten. Vorig jaar was dat nog 379 miljoen euro.

Weekomzet
De gemiddelde weekomzet per winkel steeg in het tweede kwartaal met 5,1 procent naar 134.950 euro. Voor het eerste halfjaar bedroeg de stijging 3,7 procent. Super de Boer had in het tweede kwartaal elf winkels minder dan een jaar eerder. Het bedrijf zegt in het persbericht "tevreden" te zijn met de behaalde omzetresultaten.
 
Het bedrijf geeft niet langer aan wat de identieke omzetgroei, de verkopen van een vergelijkbaar aantal winkels, is. Super de Boer zal zich het komend jaar richten op het moderniseren en uitbreiden van vijftig tot zestig winkels. Daarmee zijn investeringen van 20 miljoen euro gemoeid. Ook zal Super de Boer het eigen merkassortiment uitbreiden en zich richten op prijs.
 
Super de Boer, dat voor 57 procent in handen is van het Franse supermarktconcern Casino, wordt al jaren bestempeld als overnameprooi.