BRUSSEL - Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft maandag de voorgenomen overname van het Belgische SN Brussels Airlines door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa onder voorwaarden goedgekeurd.

De Europese Commissie eist dat Lufthansa andere bedrijven ook de mogelijkheid biedt om vluchten uit te voeren op een aantal verbindingen tussen Brussel en Duitse en Zwitserse steden.

In januari begon de commissie een onderzoek naar de mogelijke impact van de geplande overname op het passagiersverkeer op een aantal routes. Uit het onderzoek bleek dat er sprake was van oneerlijke concurrentie op de verbindingen van Brussel met Frankfurt, München, Hamburg en Zürich.

"De door Lufthansa aangeboden maatregelen zullen de markttoegang op de routes vergemakkelijken en alternatieve keuzes voor de passagiers creëren", aldus Kroes. Het aanbieden van de zogenoemde slots, ofwel landingsrechten, door Lufthansa zorgt er voor dat nieuwkomers makkelijker vluchten kunnen aanbieden op de routes naar Zwitserland en Duitsland.