AMSTERDAM - Hoogleraar Carsten de Dreu, adviesbureau &Samhoud en de organisatie Papa Plus kunnen werk en zorg goed met elkaar combineren. Daarom kregen zij zondag op Vaderdag in Amsterdam de zogenoemde Moderne man prijs.

De prijswinnaars spelen een rol in het doorbreken van de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen, stelt het vrouwenplatform Women Inc., dat de prijsuitreiking hield. Emancipatie van vrouwen kan niet slagen zonder de inzet van mannen.

Prijs
De individuele prijs ging naar Carsten de Dreu, hoogleraar arbeidspsychologie aan de UvA, omdat hij zijn werk en zijn gezin goed op elkaar heeft afgestemd. Papa Plus won eveneens, omdat deze maatschappelijke organisatie een lans breekt voor vaders. &Samhoud viel in de prijzen omdat het bureau het voor mannen mogelijk maakt de traditionele man-vrouwverdeling te doorbreken door onder meer ouderschapsverlof en flexibele werktijden.

Een jaar lang mogen de winnaars zich de ambassadeur van de moderne man noemen. "Zij dienen als voorbeeld voor anderen", aldus Women Inc.. De prijs is een initiatief van minister Ronald Plasterk (Emancipatie). Women Inc. kreeg van Plasterk subsidie voor het project.

Achtergrond
Vijftig mannen, onder wie een aantal bekende Nederlanders, waren genomineerd. Zij kwamen uit alle bevolkingsgroepen, hadden verschillende achtergronden en banen.