AMSTERDAM - Google promoot als reactie op Bing een overzicht van alle handige functies die de zoekmachine biedt die verder gaan dan de '10 blauwe linkjes'.

Bing, de nieuwe zoekmachine van Microsoft zet zich duidelijk af tegen Google door zich te onderscheiden met allerhande extra's, zoals productzoekers en prijsvergelijkers. Google geeft nu een eerste antwoord op Bing: 'Explore Google Search'.

Deze pagina biedt een overzicht van alle extra's die Google reeds biedt die zijn geïntegreerd in de zoekmachine. Voorbeelden zijn de weersverwachting, bioscooptijden, een lokale bedrijvengids en het volgen van sportwedstrijden en beurskoersen.

Extra's
De meeste van deze diensten zijn niet beschikbaar in Nederland, net zo goed als alle extra's van Bing nog niet in Nederland werken. Het Explore-overzicht wordt momenteel gepromoot op de homepage van Google.com.

Het is nog afwachten of Google bang moet zijn voor Bing. In zijn tweede week stijgt het marktaandeel van Bing vooralsnog door in de VS, becijfert comScore.

Overigens tempert Microsoft-topman Steve Ballmer de verwachtingen van Bing: "Ik wil de verwachtingen niet te hoog hebben, we moeten volharden en voor een lange tijd blijven innoveren", aldus Ballmer op een conferentie in Detroit. "Misschien zullen we succesvol zijn, misschien niet. Maar we zullen niet succesvol zijn zonder dingen te willen veranderen, het bedrijfsmodel te veranderen, en je kunt niet opgeven na zes maanden, een jaar of twee jaar."

(c) Webwereld.nl