AMSTERDAM - In de strijd om de internetter heeft Microsoft in Australië een wedstrijd uitgeschreven waarmee tienduizend dollar te winnen valt. "Ergens op het internet hebben we dat geld begraven", aldus de oproep. "En de eerste die het vindt, mag het hebben."

Uiteraard kunnen alleen gebruikers van Internet Explorer 8 het geld vinden. "Je vindt het nooit met dat oude Firefox, dus dump die maar", zo meldt de website .

Na het installeren van de nieuwste versie van Microsofts webbrowser moet de Australische deelnemer op netwerksite Twitter @tengrand_IE8 volgen. Deze geeft vanaf vrijdag hints over de locatie van het geld.

Eten
Deze week lanceerde Microsoft ook al de website Browser for the Better. De IT-gigant belooft daarmee voor iedere IE8-download het equivalent van acht maaltijden aan de voedselbanken in de Verenigde Staten te schenken.

Het marktaandeel van Internet Explorer, dat ooit boven de 90 procent lag, is al jaren aan het dalen. Nu gebruikt iets meer dan 66 procent van de internetters de browser van Microsoft. Met een marktaandeel van ongeveer 22,5 procent is Firefox de grootste concurrent.