AMSTERDAM - Energieleverancier Nuon gaat zijn prijzen per 1 juli fors verlagen, maar blijft toch de duurste aanbieder. Dat stelt vergelijkingswebsite PrizeWize zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Nuon zal gasprijzen met 37 procent verlagen en stroomprijzen met 5 procent. Daarmee zakte de rekening voor de gemiddelde afnemer met 373 per jaar. Ook andere energieleveranciers gaan de tarieven vanaf juli terugschroeven. Ze compenseren klanten daarmee voor de gedaalde olieprijs begin dit jaar.

Essent verlaagt de prijs van gas met 35 procent en die van stroom met 5 procent. Eneco schroeft de prijs van gas met 34 procent omlaag en die van stroom met 7 procent, zo meldde het bedrijf eerder. Ook nieuwe spelers en prijsvechters doen aan de prijsverlagingen mee, aldus PrizeWize.

Vastzetten
De vergelijkingssite stelt dat mensen nog meer geld kunnen besparen als ze besluiten de prijs voor gas en stroom op dit moment vast te zetten. De vaste stroomprijzen zijn bij veel energieleveranciers op dit moment lager dan de variabe, zelfs als deze per 1 juli zijn verlaagd.

Omdat de olieprijzen inmiddels weer zijn gestegen, verwacht PrizeWize niet dat gasprijzen op 1 januari 2010 fors zijn gedaald.