AMSTERDAM - Transcend lanceert in juni de kleinste externe harde schijf ooit uitgebracht in de geschiedenis van het bedrijf. Na het grote succes van de StoreJet mobile van 2,5 inch besluit Transcend het model nu in een 1,8 inch versie uit te brengen.

Kenmerken
De nieuwe StoreJet 18 mobile is superlicht met zijn 120 gram en makkelijk mee te nemen door het ultracompacte formaat. De 18 mobile past met gemak in de palm van je hand met afmetingen van 9,9 x 6,7 centimeter.

Vanbinnen blijft de harde schijf extra beschermd. De behuizing van de StoreJet 18M heeft zachte, afgeronde randen en een gladde buitenkant, waardoor de harde schijf niet alleen makkelijk in de hand past maar ook meteen goed in de hand ligt.

Legerstandaarden
Data verlies of beschadiging bij een val wordt voorkomen omdat de StoreJet 18 mobile voldoet aan de Amerikaanse legerstandaarden (MIL-STD-810F - Transit Drop). De harde schijf maakt gebruik van geavanceerde two-stage anti-shock technologie waardoor de StoreJet 18 mobile een uitermate geschikt medium is om bestanden veilig te bewaren.

480 Mb per seconde
Om maximale compatibiliteit met desktops en pc's te garanderen gebruikt de StoreJet 18 mobile een high-speed usb-interface, met data transfer snelheden tot 480Mb per seconde.

Met de 'One-Touch' auto-backup knop kunnen gebruikers nieuw aangemaakte bestanden overzetten van hun computer naar de externe harde schijf. Gegevens kunnen zodoende tussen de apparaten gesynchroniseerd worden met één druk op de knop.

Verder is het ook nog mogelijk de StoreJet Elite software te downloaden waarmee je in een handomdraai over nuttige software beschikt. De StoreJet 18 mobile van Transcend is eind juni verkrijgbaar in 120GB (TS120GSJ18M) met een adviesprijs van 95 euro.