AMSTERDAM - Minister Verburg heeft vandaag certificaten uitgereikt aan de oprichters van twintig ‘groene' projecten. De oorkonde is een blijk van waardering voor de deelname aan het innovatieprogramma ‘biobased economy'. Dat meldt duurzaamheidsorganisatie SenterNovum donderdag.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zette deze ‘groene' ondernemers in het zonnetje, omdat zij haalbaarheidsonderzoeken hebben uitgevoerd naar verschillende toepassingen van groene grondstoffen. Het ministerie van LNV had hiervoor vier miljoen euro beschikbaar gesteld.

Biobased economy
Minister Verburg wil met het innovatieprogramma ‘biobased economy' een bijdrage leveren aan de overgang van een economie die afhankelijk is van fossiele grondstoffen naar een zogeheten ‘biobased economy'.

Het project valt onder het Small Business Innovation Research Programma (SBIR), dat wordt uitgevoerd door SenterNovum. Op deze manier krijgen bedrijven de kans om nieuwe innovatieve producten, processen en diensten te ontwikkelen.

Gehuldigde ondernemers
Onder de ‘gehuldigde projecten' vallen onder andere een bedrijf die van natuurvezel versterkt constructiemateriaal elektrische scooters maakt, een project dat plastic op basis van algen ontwikkelt en een organisatie dat verpakkingsmateriaal van zetmeel produceert.