AMSTERDAM - Een Spaanse bedrijfsleider van een industriële broodbakkerij heeft de afgerukte arm van een illegale werknemer bij het afval gegooid. Dat meldt The Associated Press donderdag.

In de Oost-Spaanse stad Gandia kwam een Boliviaanse immigrant met zijn linkerarm in de kneedmachine terecht. Voordat de gewonde naar het ziekenhuis werd afgevoerd, werd hem verzocht niets te zeggen over het ongeval.

De baas van de bakkerij vreesde in de problemen te raken, omdat de gedupeerde arbeider al twee jaar illegaal in dienst was. Ook zou hij voor een schamele 23 dollar per dag zijn brood verdienen. Het ziekenhuis alarmeerde na de tegenstrijdige verklaringen van de Boliviaan de politie. "Dit had ik nooit van hem verwacht'', zegt de Boliviaanse immigrant Franns Rilles Melgar over zijn chef.

Vuilniscontainer
Agenten vonden een dag na het incident de ‘verloren' arm in een vuilniscontainer. De man moet hoogstwaarschijnlijk op zoek naar ander werk, want de ledemaat was in zo'n slechte staat dat deze niet meer aangehecht kon worden. De politie onderzoekt de zaak verder.