AMSTERDAM - BMW bereidt zich voor op de komst van de X1. Op de autobeurs in Frankfurt, die na de zomer plaatsvindt, zien we het nieuwe model voor het eerst. Dat meldt Autoweek dinsdag.

Iedereen mag van BMW weten dat er wordt gewerkt aan de X1. Al in oktober vorige jaar werd een concept car gepresenteerd, die precies lijkt op het eindproduct.

Op de auto zit nog een minimale hoeveelheid camouflage. Het is al goed te zien dat de X1 profiteert van de nieuwe ontwerplijn van BMW die is ingezet met de 7-serie en de 5-serie GT.

Techniek
De X1 gebruikt techniek van de 1- en 3-serie. Bovendien wordt de auto uitgerust met het X-drive 4WD-systeem. In september zien we op de IAA in Frankfurt de X1 voor het eerst in levende lijve. Naar verwachting start de verkoop niet lang na die beurs.

Het motorenaanbod van de BMW begint met een 2,0-liter viercilinder van 143 en 170 pk. Dan volgt de 3,0-liter zes-in-lijn met 265 pk. Dan zijn er nog de 2,0-liter diesel met 143 pk en dat loopt op naar 177 en een 3,0-liter diesel met 245 pk.

(c) Autoweek