AMSTELVEEN - De directie van KLM heeft een beroep gedaan op piloten en ander personeel om deze zomer de handen uit de mouwen te steken op de grond. Op die manier hoopt de luchtvaartmaatschappij te kunnen bezuinigen op de inhuur van uitzendkrachten.

Dat zei een woordvoerster van KLM dinsdag naar aanleiding van berichtgeving van die strekking in De Telegraaf.

Volgens de woordvoerster hebben veel KLM'ers al positief gereageerd op de oproep op vrijwillige basis. "Mensen tonen zich betrokken en vinden het leuk." KLM ziet het verzoek ook als een middel om het personeel een kijkje over de schutting te laten nemen bij collega's die ander werk doen.

Uitzendkrachten
Normaliter worden in de zomer uitzendkrachten ingehuurd om te helpen in de vakantiepiek bij de bagage, de gates en in de lounges. Als genoeg vrijwilligers van binnen de KLM zich nu melden hoeven minder of geen uitzendkrachten ingehuurd te worden. "Als personeel dat elders overtollig is dat nu kan doen, levert dat een bijdrage aan de kostenbesparing", aldus de woordvoerster.

Volgens het hoofd flight operations van KLM, Michiel van Dorst, hebben al veel piloten zich gemeld. "Op deze manier leveren vliegers vrijwillig een bijdrage aan het zeker stellen van een solide toekomst van KLM."