AMSTERDAM - De vermogensbeheerder Schretlen & Co, een dochter van Rabobank, heeft zijn klanten gecompenseerd voor een deel van de verliezen die ze hebben geleden op investeringen in de piramidezwendel van de Amerikaan Bernard Madoff.

Een woordvoerder van Schretlen & Co bevestigde woensdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad. Volgens de krant gaat het om twintig tot dertig klanten, die op advies van Schretlen & Co via een fonds indirect belegden in Madoff.

Schretlen & Co heeft de klanten een aanbod gedaan waarbij ze een kwart terugkrijgen van de som die ze in het fonds hebben belegd. Ongeveer 70 procent van de klanten is op het aanbod ingegaan.

Jaren
Schretlen & Co houdt er rekening mee dat de cliënten nog verder kunnen worden gecompenseerd als belegde middelen kunnen worden teruggehaald. Hiertoe onderneemt de bank naar eigen zeggen actie. "We proberen te kijken of er nog iets terug te vorderen is. Dat kan jaren duren. Maar als het lukt, gaat dat naar de klanten'', stelde een woordvoerder.

Vorige maand liet de Autoriteit Financiële Markten (AFM) weten dat de schade in Nederland als gevolg van de piramidefraude in totaal ongeveer 1,9 miljard euro bedraagt.