AMSTERDAM - De zakelijke dienstverlener Kas Bank is in vergevorderde gesprekken verwikkeld over een overname in Duitsland. Dat zei bestuursvoorzitter Albert Röell van Kas Bank dinsdag in een vraaggesprek met het ANP.

"We kijken momenteel naar kleinere en grotere acquisities", aldus de topman. "In Duitsland zijn we heel ver met één partij."

Kas Bank is al actief in Duitsland. De dienstverlener nam vorig jaar een Duitse dochter van de financiële groep Delta Lloyd over. Het gaat om een onderdeel gespecialiseerd in fondsadministratie. De bank gaf toen al aan verdere plannen te hebben in Duitsland.

Crisis
Röell zei verder te verwachten dat het bankenlandschap verandert door de kredietcrisis. "Straks heb je veel meer banken met een specialisme. Er komt meer focus op ontwikkeling en diepgang. Een bank als Lehman Brothers, waar alles werd gedaan, is te risicovol."

In september 2008 viel de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers om. Ook Kas Bank werd daardoor geraakt. De specialistische dienstverlener boekte vorig jaar een verlies van 39,9 miljoen euro door onder meer het omvallen van Lehman en het fraudeschandaal rond Bernard Madoff. Het totale bedrag aan tegenvallers kwam uit op 58,7 miljoen euro.