AMSTERDAM - De vraag naar krokodillenleren handtassen van Hermès is blijkbaar zo groot, dat het modehuis heeft besloten voortaan zijn eigen krokodillen te kweken. De ‘wilde' voorraad volstaat namelijk niet meer. Dat meldt Het Nieuwsblad dinsdag.

Het Franse modehuis maakt hiervoor gebruik van Australische boerderijen, waar de dieren gefokt worden met enkel het doel als handtas te eindigen. Dat blijkt nog een behoorlijke klus: de reptielen moeten apart gehouden worden om het leer niet vroegtijdig te beschadigen en een derde van de dieren sterft in gevangenschap.

Toch blijkt de keuze voor eigen kweek lucratief. "De wereld zit niet vol krokodillen", zegt Hermès-topman Patrick Thomas. "Behalve dan op de beurs. En soms zijn drie tot vier krokodillen nodig voor één handtas."

Tassen
"Daarom kweken we nu zelf krokodillen op onze Australische crocodile farms," aldus Thomas. Het label streeft ernaar jaarlijks 3000 tassen te maken.

De handtassen van Hermès gelden als een van de populairste producten van het modehuis; wachtlijsten van maanden zijn geen uitzondering en de prijs van de zeer gewilde Birkin Bag kan oplopen tot 35.000 euro.