AMSTERDAM - Binnenkort toont Ferrari een hybride showauto. Daarnaast onderzoekt het nog twee mogelijkheden voor 'vergroening' van het gamma.

Ferrari-baas Felisa Amedeo meldt in de Amerikaanse pers dat er drie manieren worden onderzocht om het merk groener te maken. In 2014 moet het merk voldoen aan nieuwe Europese emissie-eisen. Het nieuws komt een dag nadat aartsrivaal Lamborghini meldde hoe het merk milieuvriendelijker gaat worden.

De eerste weg die het merk wil inslaan is die van turbotechniek. Felisa stelt ons gerust dat de Ferrari-motoren van de toekomst nog steeds een hoogtoerig karakter zullen hebben. De volgende optie zijn bio-brandstoffen. De nieuwe California kan zelfs na een wijziging in de programmering van het motormanagement al op E85 rijden.

Hybride
Tot slot werkt Ferrari aan een hybride. Dat nieuws is al vaker komen bovendrijven maar nog nooit was het zo concreet als nu. Felisa vertelt dat we nog een paar maanden moeten wachten voordat een hybride concept car wordt voorgesteld .

"Die staat niet komende september in Frankfurt, maar kort daarna waarschijnlijk op een Amerikaanse beurs". Daarmee is de show in Los Angeles, komende december, de aangewezen plek.

(c) Autoweek