Ex-politicoloog Vincent Everts startte verschillende firma's op en is inmiddels bekend trendwatcher. Sinds kort afgestudeerd sociologe Tessa Cramer iafgestudeerd sociologe en werd afgelopen jaar genomineerd als upcoming talent bij de TWOTY awards. Idealize zette citaten van de twee tegenover elkaar.

Vincent Everts

Persoon
"Ik ben politicoloog. Dat heeft mij gevormd, de politicologische blik op de wereld. Denken in termen van macht, besluitvorming, hoe we de samenleving inrichten, variatie in economie en politieke en cultuur. Dat heeft mij altijd enorm gefascineerd. Als ik ergens binnenkom bekijk ik altijd wie er de macht heeft."

Filosofie
Everts: "Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in nieuwe technologie en de invloed hiervan op ons leven. Alle gadgets bij elkaar vind ik volkomen irrelevant, maar de invloed die het heeft op onze samenleving vind ik dan wel weer interessant."

Hindernissen
Everts heeft verschillende bedrijven gehad waar hij werkte met netwerksystemen en daarna internet. Maar na een aantal jaar ging het toch altijd weer kriebelen en wilde hij iets anders. Nu werkt hij onder andere aan het videoplatform Dik en geeft hij lezingen.

Toekomst
Het lezen van boeken op e-readers ziet Everts als één van de laatste technologische taboes. Everts: "Ik vind het leuk als ik ergens helemaal van overtuigd ben, maar de rest enorm sceptisch is over een technologische ontwikkeling. Tien jaar geleden was ik al overtuigd en ik denk dat e-readers een opmars gaan maken."

Visie en Watchlist
"Als je me zou vragen wat ik wil worden als ik later groot ben, dan wil ik in de politiek in. Ik zou ontzettend graag de samenleving willen innoveren. Niet omdat ik denk dat het het meest belangrijke is, maar omdat ik er iets vanaf weet. Daarvoor zou ik graag kamerlid zijn" Everts richt zich echter eerst op video. "Ik vind het een belangrijke uitdaging dat ik de komende tijd op een andere manier met video omleer gaan."

Tessa Cramer

Tessa

Persoon
"Tijdens mijn studie cultuur sociologie heb ik als trend onderzoeker gewerkt bij verschillende bureaus. Momenteel werk ik bij campagnebureau BKB, het organiseren van maatschappelijk interessante campagnes & strategie daarvan, en schrijf ik stukken voor trendwatch platform Second Sight. Ook geef ik af en toe een praatje over mijn afstudeeronderwerp ‘Mijn Generatie' en help ik mee met de organisatie van het TEDxAmsterdam evenement."

Ideeën
"Trend onderzoek in een nieuw jasje, of eigenlijk in mijn jasje. Pragmatisch, maatschappelijk bewust, concreet en vooruitstrevend."

Succes
"Ik ben genomineerd voor de TWOTY award upcoming talent. Op dat moment kwam alles samen: afstuderen als master of science in cultuur sociologie, zoeken naar wat ik wil met mijn toekomst en daarbij een nominatie die voelde als een vriendelijk schouderklopje."

Visie en Watchlist
Trendwatchers als Carl Rohde en Faith Popcorn inspireren mij, maar ook bloggers als Seth Godin en ondernemers als Andrea Wiegman & Jan Bletz. Maar ook mijn vrienden. Allen vooral innovatieve geesten, mensen met een visie.

Bekijk het hele video- interview met Vincent Evers op Blueshots. Bekijk Tessa Cramers Thinkstyle op Idealize.

(c) Idealize.nl