Daryl van Wouw maakt al jaren faam met streetwise couture. OntFront werkt sinds kort volgens dezelfde formule. Idealize zette de citaten van de twee tegenover elkaar.

Daryl van Wouw

Persoon
Daryl van Wouw wordt wel de Streetcouture designer genoemd en daar kan hij zich wel in vinden. "Dat is mijn stijl. Binnen die stijl zal wel verandering plaatsvinden, je blijft jezelf natuurlijk vernieuwen, maar mijn stijl kan ik natuurlijk niets veranderen. Dat is hoe ik denk, wat ik adem. Ik kan niet opeens een compleet andere stijl neerzetten."

Filosofie
"Mode is expressie, communiceren en passie. Ik sta op met mode en ga er mee naar bed. Het heeft me helemaal gevangen. Naar mijn idee is het een van de meest belangrijke uitingen van hoe je je voelt of wat je wilt overbrengen. Dat vind ik heel tastbaar en belangrijk."

Succes
Zijn eerste show op de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) wist hij te regelen nog voordat hij afgestudeerd was. In één maand tijd maakte hij daarvoor een hele collectie.

Toekomst
Daryl brengt nu veel tijd door in Sjanghai waar hij zijn eigen atelier heeft. "Het is een soort van Berlijn vijf jaar geleden, maar dan in het kwadraat. Er komen zoveel dingen bij elkaar, Westerse en Aziatische cultuur en kunst, en die mix maakt het interessant om daar te zijn." Ook heeft hij nu zijn eerste winkel in Amsterdam en hoopt hij dat het het begin is van iets groots. Hij denkt nu na over de winkels in Tokyo en uiteindelijk New York.

Watchlist
Bernard Willhelm is één van Daryls inspiratiebronnen. "Willhelm is niet alleen mode, maar gaat veel breder. Ik was vorig jaar naar expositie van hem in Antwerpen. Hoe hij de complete expositie had ingericht was compleet niet wat je verwacht bij een modeontwerper die een expositie geeft. Het was heel abstract, maar hij trok je heel erg in zijn verhaal mee."

Bekijk het hele video-interview met Daryl van Wouw.

OntFront

Th liza

Persoon
Tomas Overtoom (29) is Creative Director bij OntFront en Liza Koifman (26) is Head designer bij OntFront. Samen maken zij progressieve herenkleding. Het idee voor OntFront ontstond uit pure noodzaak. "Wij zijn beiden vrij rebels qua persoonlijkheden en kleden ons daar ook naar. Op een gegeven moment waren wij klaar met T-shirts en sweaters. En dan is rondlopen als pinguïn in pak ook niet relaxed. Dus moet er een merk zijn dat dit gat vult om dat grijze gebied tussen casual en chique te verkennen. Voila, dat is het concept van OntFront."

Filosofie
"OntFront betekent letterlijk 'wees jezelf'. Dus de filosofie achter OntFront is dat je er netjes uit kan zien, waarbij jij jouw rebelsheid blijft behouden. Wij doen aan Sidewalk Tailoring. Dit is de ondertitel van ons merk en ligt het concept volledig toe. Ambachtelijke klassieke herenmode gemixt met onze contemporary visie van de straat."

Toekomst
"Wat betreft Nederland gaan wij dit jaar de collectie tonen op Amsterdam International Fashion Week. Daarnaast hebben wij een nieuwe partner in China waar wij momenteel onze collecties aan verkopen. Wij willen in de komende jaren een internationale speler worden op het gebied van progressieve herenmode."

Watchlist
Salvador Dali en Terry Gilliam, vanwege hun eigenzinnigheid en gestoordheid. Beiden weten zij de realiteit te vervormen en op deze manier nieuwe werelden te creëren.

Bekijk de Thinkstyle van OntFront.

(c) Idealize.nl