GLASGOW - Topman Sir Victor Blank van de Britse bank Lloyds Banking Group heeft zijn excuses aangeboden aan de aandeelhouders voor de overhaaste overname van branchegenoot HBOS afgelopen januari. Blank zei dat tijdens de aandeelhoudersvergadering in Glasgow, meldde de Britse krant The Independent zaterdag.

Blank weigerde echter te erkennen dat de overname van HBOS een fout was. De hypotheekverstrekker zat destijds in zwaar financieel weer. Sinds de overname van HBOS is het aandeel Lloyds met 76 procent gedaald. De bankengroep is inmiddels voor een groot deel genationaliseerd. De Britse staat heeft een aandeel van 43 procent.

Verlies
Lloyds maakte vorig jaar nog 807 miljoen pond (923 miljoen euro) winst. HBOS boekte een verlies van 11 miljard pond (12,6 miljard euro). De twee banken samen zullen dit jaar waarschijnlijk eveneens op een fors verlies uitkomen.

De Britse Vereniging van Aandeelhouders laat weten dat juridische stappen tegen de bank onvermijdelijk zijn. "Als Sir Victor denkt dat hij volgend jaar rustig met pensioen kan gaan dan vergist hij zich", aldus een woordvoerder. De topman van Lloyds legt in 2010 zijn functie neer.