AMSTERDAM - Bijna vierhonderd ondernemers hebben een klacht ingediend bij het Steunpunt Acquisitiefraude over een bedrijf dat zich voordoet als de Gouden Gids.

Deze zogenoemde Gele Bedrijvengids, die ook een logo heeft dat erg lijkt op dat van de Gouden Gids, biedt bedrijven een vermelding aan in een internetgids tegen betaling van 780 euro per jaar. Het contract blijkt de ondernemers uiteindelijk niets toe te zeggen, behalve de verplichting te betalen.

Gedupeerden
Het Steunpunt heeft een bericht daarover vrijdag in De Telegraaf bevestigd. De organisatie vreest dat dit slechts het topje van de ijsberg is en dat "vele duizenden ondernemers" de dupe zijn van de Gele Bedrijvengids. "Veel mensen laten het er maar bij zitten", stelt de zegsvrouw.

De Gouden Gids heeft inmiddels in een kort geding bedongen dat zijn bijna-naamgenoot onmiddellijk de werkzaamheden staakt. Daar heeft het bedrijf volgens de raadsman van de Gouden Gids nog geen gehoor aan gegeven. Ook bereidt de uitgever van de gids met contactgegevens een schadeclaim voor tegen het nepbedrijf.